Tag på kør-selv ferie i din privat leasede bil

Flere og flere danskere tyr til privat leasing af biler, hvorfor der naturligt er en øget efterspørgsel på information omkring bilferie i udlandet i forbindelse med privat leasing. Derfor får du her et indblik i reglerne og mulighederne i forbindelse med kør-selv ferie i en privat leaset bil.

Værd at vide inden du tager på kør-selv ferie

bilferie i leaset bilEt stigende antal af danskere tager på kør-selv ferie udover landets grænser, formentlig grundet friheden, der kommer med denne ferieform. Det betyder også, at i og med flere danskere privatleaser deres bil, er der også et større antal, der drager på ferie i denne bil.
Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at det er fuldt ud lovligt at køre i udlandet i en privatleaset bil. Dog er det vigtigt at medbring indregistreringsattesten til bilen, så du kan bevise brugsretten over bilen, hvis det skulle blive nødvendigt. Derudover er der en andre række faktorer og kilder til spørgsmål, der er vigtige at afdække. Disse finder du nedenfor:

1. Hvis uheldet er ude

Skulle der mod al forventning ske et uheld på din tur, er det vigtigt, at du har medbragt det røde og grønne forsikringskort. Det røde kort fungerer som et servicekort med vilkår for SOS international dækning på din kaskoforsikring og essentielle telefonnumre. Dette kort kan printes gennem SOS her eller hentes som en app (Rødt Kort). Det grønne kort er kun nødvendigt at medbringe, hvis du rejser udenfor Europa. Dette kan du bestille gennem dit forsikringsselskab.
Andre forhold, der gør sig gældende er, at det er påbudt at medbringe og opbevare refleksveste i kabinen, så de er nemme at få adgang til, hvis der skulle ske et uheld. Derudover er det lovpligtigt at anvende en advarselstrekant ved motorstop i Europa.

2. Kørsel i Tyskland

I Tyskland er det ulovligt at gøre brug af navigationsanlæg, hvor informationer om fartkontroller er integreret.

3. Kørsel i Frankrig

Går turen til Frankrig i bil uanset det er din egen eller privat leasing, gør det sig gældende ligesom i Danmark, at det er ulovligt at bruge en håndholdt mobiltelefon under kørselen. Derudover er det også forbudt at anvende en hvilken som helst form for høretelefoner eller headset til at høre musik, radio eller snakke i telefon under kørslen. Kører du i Frankrig er det også påbudt at medbringe et alkoholmeter i bilen.

4. Vejafgifter

Man skal betale vejafgifter i flere europæiske lande, og i nogle tilfælde er det muligt at betale disse hjemmefra – dette gør sig gældende i Østrig, Slovenien, Italien, Schweiz og Tjekkiet. Skal du til Italien, kan du anskaffe dig et Viacard med forudbetalt motorvejsafgift. I andre lande skal man købe motorvejsmærkater eller vignetter, hvilket du kan gøre gennem FDM lige her.