Vask, rens og pleje af Alufælge

test af fælgrens 2015

I denne praktiske og simple test af rensemidler til alufælge, har vi valgt 3 forskellige produkter, som du finder på hylderne i de fleste byggemarkeder.

Det er ret tilfældigt, hvilke mærker vi har valgt og det er bestemt meningen, t vi med tide til teste flere, så vi dækker bredere.

Produkterne

I testen har vi 3 spryflasker, der alle er beregnet til rengøring af alufælge.alufælg rensning med sonax

Sonax
Produktet hedder ”Flæg rens” og bærer et rødt mærke med teksten ”Testvinder i FDM motor 4.2012”

Herudover står der, at produktet er syrefri og der garanteres produktet ikke angriber selv krom overflader.

Du får 750 ml til Kr. 99,00 – Pris pr. Ml = 0,132
Køb til 79,95 hos >Dækbutikken

Turtle
Extreme nano-tech wheel cleaner

Turtles rensemiddel kommer i en rød flaske med 500 ml til Kr. 79,99 Pris pr. ML = 0,159

Alaska
Eco-care Fælgrens

Naturlige og biologisk nedbrydelige ingredienser. Du får 475 ml til Kr. 49,00 Pris pr. ML = 0,103

Testen

Se nu er vi jo ikke indehaver af et laboratorium og diverse testudstyr, derfor er testen meget håndgribelig og består af en test uden manuel bearbejdning på 3 snavsede, godt brugte -og gamle Alfa Romeo alufælge.

Produkterne sprayes direkte på de tørre beskidte fælge og afskylles efter 4 minutter med rent koldt vand fra en vandslange.

Brugsanvisningerne er lidt forskellige

På Alaskas Fælgrens står der, at produktet efter 4 minutter skal aftørres med en microfiber klud og efterpolleres med en ren microfiber klud*.

På de andre produkter står der, at produktet skal sprayes direkte på og bearbejdes, hvis nødvendigt med børste, for herefter at blive afskyllet.

Det var med det samme meget tydeligt, at Sonax produktet var langt mere effektivt end Turtles og voldsomt bedre end Alaskas produkt.

Sonax og Turtles produkter blev røde ved forbindelse med bremsestøv og det var tydeligt, at bremsestøvet blev opløst og løb ned af fælgene.
Alaskas produkt mindede om mest om en opvaskeopløsning, der var INGEN effekt overhovedet på bremsestøvet, der ikke virkede synderligt imponeret af indsprayningen.

Efter 4 minutter skyllede vi produkterne af og der var ingen tvivl om, at Sonax Fælg rens, slog Turtles nano-tech. Alaska fælgen var overhovedet ikke blevet påvirket og stadigvæk helt tilsnavset.
For at være helt sikre på, at Sonax fælgen ikke var lidt mindre tilsmudset, testede vi produkterne op mod hinanden og resultatet var det samme.

Sonax Fælg rens er uden tvivl mest effektiv.

test af fælg rens   sammenligning fælgrens

*Bemærkning:
Alaskas anvisninger, er helt anderledes, hvilket vi har afprøvet, for at se om det skulle give bedre resultater, hvilket det naturligvis gjorde, men ikke mere end hvis vi havde brugt samme metode med de andre midler. (microfiber klud)